Maleta Viatgera ( què és? com funciona? )

Què és aquesta maleta?

És una proposta de lectura en família que conté una selecció de llibres  que anirà viatjant de casa en casa per la comunitat educativa del CEIP Coll d’en Rabassa.

D’on ve la idea?

A partir de l’adhesió al programa Llegim en família de la FAPA (Federació de Pares  d’alumnes) que té com a objectiu treballar amb les famílies la seva implicació en el creixement dels seus fills i filles com a lectors,  vàrem conèixer diferents activitats relacionades. Una d’elles va ser la maleta viatgera.

Entusiasmades amb la idea, proposàrem a n’Esperança Escandell, directora i responsable  del projecte emocional al centre, que proposàs una selecció dels llibres amb els que treballen els infants per a apropar-los a les famílies. A més vàrem contactar amb el programa Solidaritza’t, desenvolupat per l’ONG Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD-UGT) i finançat per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears que ens ha donat suport cedint contes i bibliografia per a completar la selecció.

Des de l’AMIPA vos proposam apropar a les famílies les lectures que realitzen els nins i nines dins el marc del projecte emocional i que promouen la resolució de conflictes, la gestió emocional i valors d’igualtat, respecte, empatia, cooperació… necessaris per a la convivència a casa i a les aules.

Així com també motivar a compartir moments de lectura i expressió d’opinions, sentiments, emocions… en família.

Què hi trobareu?

Llibres per a diferents edats que podeu llegir junt amb els vostres fills o que els més grans podran llegir fins i tot sols.

Un quadern de viatge on cada família podrà escriure o dibuixar la seva experiència amb la maleta, fer recomanacions per a les altres famílies…

Llistat de llibres recomanats per la FAPA i per Solidaritza’t i… dos coixins per seure mentre llegiu!

Com funciona?

1.La reserva es realitzarà a través del mail amipacolldenrabassa@gmail.com.

2.La maleta passarà de família en família i es quedarà una setmana a cada casa (socis de l’AMIPA).

3.Quan rebis la maleta hauràs de comprovar que hi ha tots els llibres i enviar un whatsapp al mòbil de l’AMIPA  (653817506) dient que ja tens la maleta i que està completa o si falta algun llibre.

4.Et contestarem enviant el nom i el telèfon de la família a qui li has d’entregar la maleta la setmana següent.

5.Si teniu qualsevol incidència contacteu amb l’Amipa.

                       A gaudir llegint!

———————————————————————————————————————————

¿Qué es esta maleta?

Es una propuesta de lectura en familia que contiene una selección de libros que irá viajando de casa en casa por la comunidad educativa del CEIP Coll d’en Rabassa.

¿De dónde nace la idea?

A partir de la adhesión al programa Llegim en família de la FAPA (Federación de Padres de alumnos) que tiene como objetivo trabajar con las familias su implicación en el crecimiento de sus hijos e hijas como lectores, conocimos diferentes actividades relacionadas y una de ellas fue la maleta viajera.

Entusiasmadas con la idea, propusimos a Esperanza Escandell, directora y responsable del Projecte Emocional en el centro, que nos propusiera una selección de los libros con los que trabajan los niños para acercarlos a las familias. Además, contactamos con el programa Solidaritza’t, desarrollado por la ONG Instituto Sindical de Cooperación al Desarrollo (ISCOD-UGT) y financiado por la Direcció General de Cooperación del Govern de les Illes Balears que nos ha apoyado cediendo cuentos y bibliografía para completar la selección.

Desde la AMIPA os proponemos acercar a las familias las lecturas que realizan los niños y niñas en el marco del Projecte Emocional y que promueven la resolución de conflictos, la gestión emocional y valores de igualdad, respeto, empatía, cooperación … necesarios para la convivencia en casa y en las aulas.
    Así como también motivar a compartir momentos de lectura y expresión de opiniones, sentimientos, emociones … en familia.

¿Qué encontraréis?

Libros para diferentes edades que puede leer junto con sus hijos o que los mayores podrán leer incluso solos.
 Un cuaderno de viaje donde cada familia podrá escribir o dibujar su experiencia con la maleta, hacer recomendaciones para las otras familias …
Listado de libros recomendados por la FAPA y por Solidarízate y … dos cojines para sentarse y leer!

¿Cómo funciona?

1.La reserva se realizará a través del mail amipacolldenrabassa@gmail.com.
2.La maleta pasará de familia en familia y se quedará una semana en cada casa (Soci@S de la AMIPA).
3.Cuando recibas la maleta deberás comprobar que están todos los libros y enviar un whatsapp al móvil de la AMIPA (653817506) diciendo que ya tienes la maleta y que está completa o si falta algún libro.
4.Te contestaremos enviando el nombre y el teléfono de la familia a quien le debes entregar la maleta la semana siguiente.
5.Si tienes cualquier incidencia contacta con la AMIPA y te ayudaremos.

                                                             ¡A disfrutar leyendo!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s